Naša adresa | Google mapsUl. kralja Zvonimira 18, 53220, Otočac
Nazovite nas!053 773 690

Rodiola - antistresni adaptogen koji podiže energiju i štiti zdravlje

Očuvajmo zdravlje borbom protiv stresa

Rodiola je odgovor na naše probleme!

Rhodiola rosea L. Crassulaceae
jednogodišnja je biljka žutih cvijetova koja raste primarno u suhim planinskim područjima, a rasprostranjena je od Kanade, preko sibirske tundre, Europe, do Azije i Kine. Raste i kod nas na Velebitu, no ne smije se brati iz razloga što je iznimno rijetka i zaštićena biljka.

Dodatak prehrani s Rodiolom:
je svakako u prednosti nad ostalim adaptogenima – među najsigurnijima je za dugotrajnu primjenu, a osim toga je istovremeno i antidepresiv. Dokazano je da rodiola poboljšava različite parametre funkcije mozga, uključujući pažnju, pamćenje, stvaranje misli, računanje, procjenjivanje, planiranje i cjelokupno učenje.

Rodiola (Rhodiola rosea)

Rodiola pomaže prilagodbi na stres i pojačane fizičke napore. Pantonenska kiselina doprinosi normalnim mentalnim performansama, smanjenju umora i iscrpljenosti te doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, Vitamin C, vitamin B6 i niacin doprinose normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Rhodiola rosea, ili “arktički korijen”, poznat i kao zlatni korijen, biljka je koja se javlja uglavnom u hladnijim planinskim područjima. Rodiola sadrži više od 140 aktivnih tvari koje koristi za smanjenje umora i iscrpljenosti, poboljšanje kognitivnih funkcija, pažnje i subjektivnog osjećaja mentalnog blagostanja, vođeno smanjenjem razine percipiranog stresa. Također može imati pozitivan učinak na tjelovježbu i sportske rezultate. Rodiola pomaže obnavljati staničnu energiju, poboljšati san, vještine donošenja odluka i ukloniti višak stresa. Ekstrakt iz ove biljke najčešće se koristi u obliku tableta, tinktura ili kapsula.


Rodiola je biljka s adaptogenim svojstvima:

Svaki adaptogen ima malo drugačiji učinak i utječe na različite tjelesne funkcije. Rodiola je biljka koju uglavnom vežemo uz oporavak uma, odnosno živčanih stanica. Uz šafran jedna je od najpoznatijih neuroregenerativnih biljaka nakon trauma mozga..